YUMURTA TATLISI
İçindekiler
Yumurta: 6 adet
Margarin: 1/3 SB
Un: 4 SB
Karbonat: 1 TK
Yoğurt: 3 SB
Toz şeker: 3 SB
Su: 3 SB
.
.
Yapılışı
1- Yumurtalar yıkanır, küçük bir kapta tek tek kırılarak büyükçe bir kaba alınır.
2- Yumurtalara yağ, un, karbonat ve yoğurt eklenerek çırpılır.
3- Hazırlanan malzeme yağlanmış tepside orta hararetli bir fırında 20-25 dakika pişirilir.
4- 3 SB toz şekere 3 SB ilavesiyle fazla koyulaşmayacak şekilde şurup hazırlanır.
5- Sıcak tepsinin üzerine soğuk şurup dökülür. Soğuduktan sonra servise hazırdır.
.
.
Kaynak: Cihat YAĞAN / ABZAH
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder