ABHAZ TARZI CEVİZ YAĞI
İçindekiler
Kişniş: 1 TK
Rezene: 1 TK
Kara biber: 1 TK
Tuz: Yeteri kadar
Ceviz yağı: 3-4 YK
Ceviz içi: 1 SB
.
.
Yapılışı
1- Kişniş, rezene, kara biber ve tuz karıştırılıp dövülür.
2- Ceviz içi içerisinde katılır ve yeniden dövülür.
3- Bu karışıma ceviz yağı katılır.
.
.
Kaynak: Uzun Ömür sırları... Sabah Gazetesi
CEVİZ YAĞI
İçindekiler
Ceviz içi: 3 Sb
Sıcak Su: 1/2 SB
Acıka: 1 YK
.
.
Yapılışı
1- Geniş bir kaba makinadan geçirilmiş ceviz içi konur ve acıka eklenir.
2- Yavaş yavaş sıcak su eklenir, elle ezilir. Bu işlemin sıcak bir yerde yapılması gerekir.
3- Çıkan yağ süzülür, önce bir kısmı parçalanmış tavuğun üzerine konur. Sonra sızbal ve en üstüne de kalan yağla süs yapılır. Bu işleme Aphınaka denir.
.
.
Kaynak: Cengiz KOBAŞ / ABHAZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder