26 Temmuz 2018 Perşembe

GÜNLÜK TURŞU

GÜNLÜK TURŞU
......

İçindekilerEtli yeşil biber: 1 Kg
Koruk suyu: 1 Kg 
Sarımsak: 1-2 diş 
Tuz: Yeteri kadar 
.

Yapılışı1- Biberler közlenir, kabukları soyulur, içleri açılır, çekirdekler çıkarılır, hafifçe tuzlanır bir kenara konulur. 
2- Koruk yıkanır, iyice ezilerek (havanda ya da et makinasında) suyu çıkarılır, süzgeç ya da tülbentle süzülür. Sarımsaklar ezilir, tuzla beraber ekşi koruk suyuna karıştırılır. Tuzlanıp bekletilen biberler bu suyun içine atılır.
3- Bekletmeden bu haliyle turşu olarak kullanılır.

.

Not : Biberler ocakta ya da elektrikli ızgarada közlenebilir. Közleme imkanı yoksa kaynar suda 5 dakika haşlanır. Biberler haşlandıysa, haşlama suyundan çıkarılıp üzüm suyuna atılır.

Kaynak: Fatma KAYA / ABZAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder