BAKSIME / Boza
İçindekiler
Mısır unu: 1 Kg
Su: 40 SB
Buğday unu: 200 gr
.
.
Yapılışı
1- Mısır unu kaynayan suya konur, biraz da buğday unu eklenir, karıştırılır.
2- Yoğurt mayalanır gibi üzeri örtülerek tadı gelinceye kadar 3-4 saat bekletilir.
3- Tekrar çüvene boşaltılır, iyice şıpsı gibi pişirilir. Bu haldeyken de yenebilir, buna kurube denir.
4- Kaynamış su ile elekten geçirilir, tekrar bu süzülen malzeme küpe konur, bekletilir.
5- Tatlantığında içilecek hale gelmiş demektir.
.
.
Not : Genelde şeker konmaz. Ancak isteyen koyabilir.
.
.
Kaynak: Cengiz KOBAŞ / ABAZA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder