Abaza Usulü Kızılcıkla Barbunya Püresi :
Malzeme; Yarım kilo barbunya fasulyesi, Su, Tuz, 90 gram badem, 60 gram üzüm, 120 gram kızılcık.
Barbunya fasulyesini bir gece suda bekletin. Az suda ve ağır ağır pişirin. Tuzlayın. Süzgeçle fasulyeyi alın, suyunu atmayın. Tahta bir kaşıkla barbunyaları iyice ezin. Bademleri haşlayın, kabukların soyun ve dilimleyin.
Üzümlerine kızılcıkları yıkayın. Barbunya püresini, kızılcık, badem ve üzümlerle birlikte bir kulpluya koyun. Tuzlayın ve barbunyanın suyunu üstüne dökün. Orta ateşte, 20 ya da 25 dakika, zaman zaman karıştırarak pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder