Sızbal-ABAZA YEMEĞİ
Malzemeler:
500 gr. yoğurt
2 veya 3 adet yumurta
1 çorba kaşığı kadar pırpılcıka*
Bir demet (5-6 sap) taze kişniş
İstenirse birkaç tane taze soğan
Malzemeler:
500 gr. yoğurt
2 veya 3 adet yumurta
1 çorba kaşığı kadar pırpılcıka*
Bir demet (5-6 sap) taze kişniş
İstenirse birkaç tane taze soğan
Yapılışı:
Yumurtalar katı kıvamda haşlanır.Yoğurt bir kaseye konup içine 1 kaşık acıka ilave edilerek pürüzsüz bir şekle gelinceye kadar karıştırılır.Kişnişler yıkanıp ince ince doğranır ve sızbala katılır.Haşlanmış yumurtalar da en son kaseye oturtulur ve Abaza pastası ile birlikte servis edilir.
Yumurtalar katı kıvamda haşlanır.Yoğurt bir kaseye konup içine 1 kaşık acıka ilave edilerek pürüzsüz bir şekle gelinceye kadar karıştırılır.Kişnişler yıkanıp ince ince doğranır ve sızbala katılır.Haşlanmış yumurtalar da en son kaseye oturtulur ve Abaza pastası ile birlikte servis edilir.
SIZBAL (SAKARYA)
https://gelincik2.blogcu.com
Malzemeler:
500 gr. yoğurt
2 veya 3 adet yumurta
1 çorba kaşığı kadar pırpılcıka*
Bir demet (5-6 sap) taze kişniş
İstenirse birkaç tane taze soğan
Yapılışı:
Yumurtalar katı kıvamda haşlanır.Yoğurt bir kaseye konup içine 1 kaşık acıka ilave edilerek pürüzsüz bir şekle gelinceye kadar karıştırılır.Kişnişler yıkanıp ince ince doğranır ve sızbala katılır.Haşlanmış yumurtalar da en son kaseye oturtulur ve Abaza pastası ile birlikte servis edilir.
Not: pırpılcıka; Abazaların kurutulmuş kırmızı biber ile yaptıkları,salçaya benzeyen ve içinde birçok baharat, sarımsak ve tuzu barındıran bir madde.
Sızbal - Nermin Hanım'ın Mutfağı: Adapazarı
Malzemeler:
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı acuka
1 yemek kaşığı kaymak
1 kase yeşil taze soğan
1 kase taze kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğanlar ile taze kişniş yıkanır ve suyu süzülür. Ardından taze soğanların yeşil kısımları ince ince doğranır. Suyu süzülen taze kişnişler de ince ince doğranarak orta boy bir kaba alınır. Ayrı bir kapta 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ile 1 yemek kaşığı acuka tortu kalmayacak şekilde karıştırılır. Üzerine önceden doğradığımız taze soğan ile taze kişniş eklenerek harmanlanır. Harmanlanan malzemeye 1 yemek kaşığı kaymak özdeşleşene kadar karıştırılır. Sızbalın yapılış süresi 10-15 dakika olup 4 kişilik servis edilebilir.
Yapılışı:Yumurtalar katı kıvamda haşlanır.Yoğurt bir kaseye konup içine 1 kaşık acıka ilave edilerek pürüzsüz bir şekle gelinceye kadar karıştırılır.Kişnişler yıkanıp ince ince doğranır ve sızbala katılır.Haşlanmış yumurtalar da en son kaseye oturtulur ve Abaza pastası ile birlikte servis edilir.Ekmeklede yenilebilirMalzemeler:
500gr.yoğurt
2 veya 3 adet yumurta
1 çorba kaşığı kadar pırpılcıka
Bir demet (5-6 sap)taze kişniş
İstenirse birkaç tane taze soğan
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı acuka
1 yemek kaşığı kaymak
1 kase yeşil taze soğan
1 kase taze kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Soğanlar ile taze kişniş yıkanır ve suyu süzülür. Ardından taze soğanların yeşil kısımları ince ince doğranır. Suyu süzülen taze kişnişler de ince ince doğranarak orta boy bir kaba alınır. Ayrı bir kapta 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ile 1 yemek kaşığı acuka tortu kalmayacak şekilde karıştırılır. Üzerine önceden doğradığımız taze soğan ile taze kişniş eklenerek harmanlanır. Harmanlanan malzemeye 1 yemek kaşığı kaymak özdeşleşene kadar karıştırılır. Sızbalın yapılış süresi 10-15 dakika olup 4 kişilik servis edilebilir.
Sızbal
Yapılışı:Yumurtalar katı kıvamda haşlanır.Yoğurt bir kaseye konup içine 1 kaşık acıka ilave edilerek pürüzsüz bir şekle gelinceye kadar karıştırılır.Kişnişler yıkanıp ince ince doğranır ve sızbala katılır.Haşlanmış yumurtalar da en son kaseye oturtulur ve Abaza pastası ile birlikte servis edilir.Ekmeklede yenilebilirMalzemeler:
500gr.yoğurt
2 veya 3 adet yumurta
1 çorba kaşığı kadar pırpılcıka
Bir demet (5-6 sap)taze kişniş
İstenirse birkaç tane taze soğan
*pırpılcıka:Abazaların kurutulmuş kırmızı biber ile yaptıkları,salçaya benzeyen ve içinde birçok baharat,sarımsak ve tuzu barındıran bir madde Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder