ANKUNDUR / Kaz Ayağı
İçindekiler
Kaz ayağı: 1 Kg
Turşu suyu: 4 SB
Ceviz içi: 1 SB
Pasta: 1 dilim
Acıka: 1/2 TK
.
.
Yapılışı
1- Kaz ayağı ayıklanır, yıkanır, haşlanır, turşu suyuna konur, bir gece bekletilir. (fazla ekşi olmaması lazım), sıkılır, ince ince doğranır.
2- Ceviz içi makinadan geçirilir.
3- İpek elekten geçirilmiş mısır unu ile pasta yapılır.
4- Cevizin miktarına eşit pasta cevize konur ve karıştırılır. Pastanın sıcak olması gerekir. Acıka eklenir.
5- Bu karışıma bir bardak kadar turşu suyu eklenir ve karıştırılır, kaz ayağının üzerine gezdirilir, tekrar karıştırılır.
6- Pasta ile servis yapılır.
.
.
Kaynak: Cengiz KOBAŞ / ABAZA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder