26 Temmuz 2018 Perşembe

LEPSİ

LEPSİ 1                                                                                       


İçindekiler

Kemikli dana eti: 1 kg
Kuru soğan: 1 OB
Biber Salçası: 2 YK
Pirinç: 1 SB
Tuz:Yeteri kadar
Su: 12 SB
.

Yapılışı

1- Bol kemilki et 10 SB su ile kaynatılır, köpükelri alınır.
2- İnce doğranmış soğan yağla kavrulur ve et suyuna eklenir.
3- Et suyuna biber salçası ilave edilir.
4- Etler haşlandıktan sonra pirinç eklenir. Çorba kıvamında yapılır. Pirinç de piştiğinde tuz ilave edilir.
5- Haluj ve Şelame ile servis yapılır.
.
NOT: * Düğünlerde gelin alma sırasında daha ziyade kız tarafı yapar. Kayınvalidenin elinin öpülmesi sırasında verilir. Biber salçası içinde zar parçacıkları olmayan, süzme biber salçası olmalıdır.
.
Kaynak: Nusret DİNÇ / ABZAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder