LEPSİ 1
İçindekiler
Kemikli dana eti: 1 kg
Kuru soğan: 1 OB
Biber Salçası: 2 YK
Pirinç: 1 SB
Tuz:Yeteri kadar
Su: 12 SB
.
.
Yapılışı
1- Bol kemilki et 10 SB su ile kaynatılır, köpükelri alınır.
2- İnce doğranmış soğan yağla kavrulur ve et suyuna eklenir.
3- Et suyuna biber salçası ilave edilir.
4- Etler haşlandıktan sonra pirinç eklenir. Çorba kıvamında yapılır. Pirinç de piştiğinde tuz ilave edilir.
5- Haluj ve Şelame ile servis yapılır.
.
.
NOT: * Düğünlerde gelin alma sırasında daha ziyade kız tarafı yapar. Kayınvalidenin elinin öpülmesi sırasında verilir. Biber salçası içinde zar parçacıkları olmayan, süzme biber salçası olmalıdır.
.
.
Kaynak: Nusret DİNÇ / ABZAH
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder