MAYALI SAC EKMEĞİ
İçindekiler
Buğday unu: 1 Kg
Tuz: Yeteri kadar
Su: Aldığı kadar
Pak maya: 40 Gr
.
.
Yapılışı
1- Un elenir, ortası açılarak ılık su ile maya konur, mayanın üzeri çatladığında hamur ılık su ile yoğurulur. Oldukça yumuşak bir hamur yapılır. 15-20 dakika dinlendirilir, mayalandırılır.
2- Saç hazırlanır, iyice ısıtılır. Mayalı hamur üçe bölünür, 25-30 cm. çapında 2-3 cm. kalınlığında elle açılarak yuvarlak hale getirilir.
3- İyice ısınan sacın üzerine konularak hafif ateşte çevrilerek pişirilir.
4- Üzerine tereyağı sürülür, kırmızı toz biber ekilir ve çayın yanında yenir.
NOT: * Yağ sürülmeden çorba ve diğer yemeklerde de yenilebilir.
* Pak maya yerine, 20 gr. kuru maya da kullanılabilir.
.
.
Kaynak: Fatma KAYA / ABZAH
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder