İçindekilerTurp: 1 Kg Turşu suyu: 4 SB Ceviz içi: 1 SB Sarımsak: 3 diş Mısır pastası: 1 dilim Acıka: 1/2TK .
Yapılışı1- Turp rendelenir, turşu suyuna konur, bir gece ya da 3-4 saat bekletilir, (fazla ekşi olmaması lazım) sıkılır. 2- Ceviz ve sarımsak makinadan geçirilir. 3- İpek elekten geçirilmiş mısır unu ile pasta yapılır. 4- Cevizin miktarına eşit pasta cevize konur ve karıştırılır. Pastanın sıcak olması gerekir. Acıka eklenir. 5- Bu karışım turpun üzerine dökülür, karıştırılır ve servis tabağına alınır. .
Not : -
Kaynak: Adile KOBAŞ / ABHAZ
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder