26 Temmuz 2018 Perşembe

ASISA ÇAPA / Turp Sızbalı

ASISA ÇAPA / Turp Sızbalı
......

İçindekilerTurp: 1 Kg 
Turşu suyu: 4 SB 
Ceviz içi: 1 SB 
Sarımsak: 3 diş 
Mısır pastası: 1 dilim 
Acıka: 1/2TK 

.

Yapılışı1- Turp rendelenir, turşu suyuna konur, bir gece ya da 3-4 saat bekletilir, (fazla ekşi olmaması lazım) sıkılır. 
2- Ceviz ve sarımsak makinadan geçirilir.
3- İpek elekten geçirilmiş mısır unu ile pasta yapılır.
4- Cevizin miktarına eşit pasta cevize konur ve karıştırılır. Pastanın sıcak olması gerekir. Acıka eklenir.
5- Bu karışım turpun üzerine dökülür, karıştırılır ve servis tabağına alınır.

.

Not : -

Kaynak: Adile KOBAŞ / ABHAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder