ASAPA
İçindekiler
Beyaz lahana: 1 OB
Su: Haşlama suyuna yetecek kadar
Tuz: Yeteri kadar
Ceviz içi: 3 SB
Tereyağı: 1 YK
Sirke ya da nar suyu: 1/2 TK
Rezene: 1 TK
Maydanoz: 1/2 Demet
Kişniş: 1 TK
Sarımsak: 2 diş
Kuru soğan: 2 OB
.
.
Yapılışı
1- İri iri doğranmış lahana tuzlu suda haşlanır. Yumuşayınca suyu süzülür.
2- Sarımsak, ceviz içi, kişniş dövülür.
3- Soğanlar ince ince doğranır.
4- Hepsi bir tavaya alınır, tereyağında öldürülür.
5- Üstüne maydanoz doğranır.
6- Lahanalarla karıştırılır, ilave edilir ve sirke gezdilir.
.
.
Not : Bu salata cevizyağıyla birlikte servis yapıldığında "akulşapa" adını alır..
Kaynak: "Uzun Ömür" sırları.. Sabah Gazetesi eki s:27
Asapa Abaza Yemekleri;
Malzeme; Su, Bir baş lahana, Tuz, Ceviz içi, Bir çorba kaşığı tereyağı, Bir Kahve kaşığı sirke ya da nar suyu, Rezene, Maydanoz, Kişniş, Sarımsak, İki orta boy soğan.
İri iri doğranmış lahanayı tuzlu suda haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün. Sarımsağı, cevizcini. Kişnişi dövün. Soğanları ince ince doğrayın. Hepsini bir tavaya alın. Tereyağıyla hafifçe kızartın. Üstüne maydanozu doğrayın. Lahanalarla karıştırın. Sirke gezdirin. Himaye bırakın.
Bu yemek ceviz yağıyla birlikte servis yapıldığında "Akul sapa" adını alır.
Asapa Abaza Yemekleri;
Malzeme; Su, Bir baş lahana, Tuz, Ceviz içi, Bir çorba kaşığı tereyağı, Bir Kahve kaşığı sirke ya da nar suyu, Rezene, Maydanoz, Kişniş, Sarımsak, İki orta boy soğan.
İri iri doğranmış lahanayı tuzlu suda haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün. Sarımsağı, cevizcini. Kişnişi dövün. Soğanları ince ince doğrayın. Hepsini bir tavaya alın. Tereyağıyla hafifçe kızartın. Üstüne maydanozu doğrayın. Lahanalarla karıştırın. Sirke gezdirin. Himaye bırakın.
Bu yemek ceviz yağıyla birlikte servis yapıldığında "Akul sapa" adını alır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder