29 Ekim 2016 Cumartesi

TERBİYELİ TAZE FASULYE (AKALEYAÇAPA)

TERBİYELİ TAZE FASULYE (AKALEYAÇAPA)
Malzemeler: 500 gr. Taze fasulye, 125 gr. Ceviz ezmesi, 2 baş kuru soğan, 6 diş sarımsak, bir kaşık acıka, kişniş, bir tutam atzıbra otu, tuz, sirke veya nar suyu.
Yapılışı: Fasulyeler yıkandıktan sonra kırılır ve tekrar yıkanır. Daha sonra soğuk suya atılarak ateşe konur ve kaynama-ya bırakılır, pişen fasulyeler suyu süzülerek soğuyuncaya kadar bekletilir. Daha sonra ceviz ezmesi ve diğer malzemelerle iyice karıştırılarak servis tabağına konur ve üzerine ceviz yağı dökülür. Daha sonra bütün olarak ama ince doğranmış kuru soğanlar üzerine serpiştirilir ve damak tadına göre sirke veya nar suyu ilave edilerek afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder