29 Ekim 2016 Cumartesi

AŞFÜMGİAL (PEYNİRLİ EKMEK)

AŞFÜMGİAL (PEYNİRLİ EKMEK)
Malzemeler: Üç ölçek mısır unu, bir ölçek beyaz un, 500 gr taze Abaza peyniri, 2 adet yumurta, iki ölçek su, veya yoğurt, veya peynir suyu (axız), bir miktar tuz.
Mısır unu ile beyaz un karıştırılıp içi açıldıktan sonra su, axız veya yoğurt dökülür, daha sonra yumurta ve tuz da ilave edilerek iyice yoğrulur. Daha sonra peynirde iyice ufalanarak hamura karıştırılır ve bir süre kapatılarak bekletilir.
Daha sonra altı tutmaması için yağ sürülen bir tepsiye dökülen hamur fırına sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder