29 Ekim 2016 Cumartesi

AKUAKUAR

AKUAKUAR
Malzemeler::4 ölçek mısır unu, 1 ölçek buğday unu,500gr. Abaza peyniri, 1 adet yumurta, 2-3 bardak su, isteğe göre tuz, atzıbra.
Mısır ve buğday unu karıştırılıp içine yumurta kırıldıktan sonra sıcak su ile yoğrulup hamur haline getirildikten sonra 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakılır
Dinlendirilen hamur 3-4 cm çapında uzunlamasına açıldıktan sonra 2-3 santimlik dilimler halinde kesilir ve bu dilimler oklava yardımıyla bir miktar açıldıktan sonra içlerine peynir ve atzıbra konularak kenarları üste toplanarak birleştirilir (isteğe göre peynir yerine ceviz ve bal da konulabilir) daha sonra yağda kızartılarak yoğurtla birlikte servis edilir.
Ачаџь (Açac) Yağda Kızartılan Hamur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder