29 Ekim 2016 Cumartesi

ҲАРШЫЛ (HARŞIL)

ҲАРШЫЛ (HARŞIL)
Malzemeler: Isırgan Otu-Ispanak-Pazı Ve Buna Benzer Sebzeler, Acıka, Taze kişniş, Taze soğan yaprağı, Taze sarımsak yaprağı, Haşlanmış yumurta, Yoğurt, Çiğ süt kaymağı veya süt kreması
İstenen sebze haşlanır ve iyice süzüldükten sonra küçük küçük doğranır. Yoğurdun içine acıka ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra haşlanan sebze ve doğranmış kişniş soğan ve sarımsak yaprağı ilave edilip karıştırılır. Üstüne de haşlanan yumurta kesilerek dizilip servis edilir.

Harsıl

Malzemeler

1 demet pazı
1 kilo taze yoğurt
5-6 tane taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı dövülmüş kişniş
1 çay kaşığı reyhan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tane haşlanmış yumurta

Yemeğin Tarifi

Pazıyı az suda haşlayın. Soğuyunca malzemenin kalanıyla birlikte mutfak robotunda iyice karıştırın. Karışımı uzun borcama koyun ve haşlanmış yumurtaları üstüne süs olarak koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder