AJTZAA / KURUTULMUŞ ET
Ajtzaa Abhaz yiyecekleri arasında önemli bir yer işgal eder. Kurutulmuş et, inek, koyun, keçi gibi büyükbaş hayvanlardan ve hindi etinden elde edilir. Kümes hayvanlarında etler parçalara ayrıldıktan sonra iyice tuzlanıp birkaç günlüğüne soğuk bir yerde bekletilir. Daha sonra ocaktaki yerlerine asılırlar. Büyükbaş hayvanlarda ise etler parçalara ayrıldıktan sonra, kemiklerinden sıyrılıp 3-4 santim genişliğinde uzunlamasına kesilir. Daha sonra iyice tuzlanan bu parçalar soğuk bir yerde iki üç gün bekletildikten sonra kaynar suya hızla sokulup çıkarılarak ocak başındaki örgülü askıya yayılır ve zaman zaman çevrilerek sekiz on gün kadar kurutulduktan sonra afiyetle yenecek duruma gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder