ПЫРПЫЛЏЬЫКА (PIRPILCIKA) ACIKA BİBER TUZU
Malzemeler: Kurutulmuş acıkalık biber, Kalın tuz, Kuru kişniş, Kuru rahana (reyhan olabilir), Kuru asıbra ( peynir kekiği veya çıbrısa diye de anılmaktadır.)Sarımsak
Biberler kaynatılmış suda yumuşayana kadar bekletilir. Süzüldükten sonra kıyma makinesinin ince ayarından çekilir. Çekilme işlemi yapılırken sarımsaklarda ilave edilerek yapılır. Çekilmiş olan biberin içine kişniş, rahana, asıbra ve bolca kalın tuz ilave edilir. Acıkanın bozulmadan uzun süre dayanması için bol tuzlu yapılır. O yüzden yemek tariflerimizde tuz yazılı değildir. Ancak dileyen dilediği miktarda tuz kullanıp yemeklere de ona göre tuz kullanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder