AÇAÜFŞ (PEYNİRLİ PİDE)
Malzemeler: üç ölçek un, iki adet yumurta,1.5 ölçek su, 300 gr taze peynir (afüeylatza) ve tuz.
Un başka hiçbir katkı maddesi (soda vs.) kullanılmaksızın içine yumurtaların akı ilave edildikten sonra sadece tuz katılmış sıcak su ile yoğrulur. 2-3 saat kadar etrafı kapatılarak bekletilen hamur tepsi ebadına göre yuvarlak bir şekilde iki eşit parça olarak açılır. Bu arada sudan geçirildikten sonra iyice yoğrulup suyu alınan ve ufalanan peynir atzıbra ile karıştırılarak açılan hamurun üzerine serpiştirilir ve diğer hamur parçası ile üzeri sıkıca kapatılır ve üzerine sulandırılmış olan yumurta sarısı sürülerek, dibine hafifçe tereyağı sürülen tepsiye aktarılıp fırına sürülür. Peynirli pidenin sıcak olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder